Крокуючі роботи. Проблеми й напрямки розробляння - Налобіна, О. О.; Шимко, А. В.; Бундза, О. З.; Nalobina, O. O.; Shymko, A. V.; Bundza, О. Z. (Baltija Publishing, 2024)
На сучасному етапі однією з ознак ефективного розвитку виробництва є запровадження мехатронних і роботизованих систем. Роботизовані системи і роботи стали показником розвитку не лише у виробничій сфері, а в повсякденному житті людини. Можливості роботизованих систем пристосовуватись до різних виробничих умов, забезпечувати реалізацію різноманітних завдань характеризує гнучкість їхнього застосування. Роботи можуть забезпечити різну кількість ступенів вільності, залежно від призначення, при цьому немає потреби збільшувати їхні розміри та масу, що є певною перевагою перед іншим обладнанням.
Walking robots. Problems and directions of development