Удосконалення системи управління процесом адаптації персоналу - Андреєв, Є. С. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
У кваліфікаційній роботі досліджено процес адаптації персоналу як складову системи управління персоналом на підприємстві. Обґрунтовано необхідність удосконалення системи управління процесом адаптації персоналу працівників в умовах кадрових трансформацій та підвищених ризиків плинності персоналу. Проаналізовано поточний стан системи управління процесом адаптації персоналу (AS IS), виявлено його основні недоліки, обмеження та ризики, зокрема відсутність визначеної відповідальності, низький рівень регламентованості процедур і надмірне навантаження на менторів та керівників. За результатами дослідження запропоновано удосконалену систему управління процесом адаптації персоналу (TO BE), розроблену з використанням сучасних цифрових інструментів, зокрема AI-чат-бота як засобу зниження рутинного навантаження на учасників процесу та підвищення якості входження працівника в організацію. Визначено ключові функції учасників процесу, методи управління та критерії оцінки ефективності. Практичне значення роботи полягає у можливості використання запропонованих рекомендацій для зниження кадрових ризиків, підвищення стабільності персоналу та ефективності управління процесами адаптації на підприємстві.
Наук. керівник: Смирнова І. І., канд. екон. наук
Keywords: адаптація; процес адаптації; персонал; управління персоналом; система управління; AI-чат-бот; удосконалення; ефективність