Підвищення рівня безпеки та гігієни праці в секторі відновлювальної енергетики України - Петровська, Н. В.; Цимбал, Б. М. (Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, 2025)
Україна в останні роки активно розвиває сектор відновлювальної енергетики, ставлячи за мету зменшити залежність від традиційних джерел енергії та забезпечити сталий енергетичний розвиток. Вітрові, сонячні, біоенергетичні та інші відновлювальні джерела енергії поступово займають важливу роль у загальному енергетичному балансі країни. Разом з тим, підвищення ролі цього сектору зумовлює необхідність забезпечення належного рівня безпеки та гігієни праці, оскільки робота з новими технологіями і інфраструктурою вимагає особливого підходу до зниження виробничих ризиків та поліпшення умов праці для всіх учасників процесу.