Робоча програма навчальної дисципліни «Безпека праці та охорона довкілля» - Володченкова, Н. В.; Накемпій, О. К. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Дисципліна "Безпека праці та охорона довкілля" спрямована на формування у студентів знань та навичок, необхідних для забезпечення безпечних умов праці та охорони навколишнього середовища на виробництві. У рамках курсу вивчаються основні положення законодавства України та міжнародних норм у сфері охорони праці, стандарти та вимоги щодо організації безпечного виробничого процесу, заходи запобігання травматизму та професійним захворюванням. Особливу увагу приділено питанням екологічної безпеки, впливу виробничої діяльності на довкілля, сучасним методам управління екологічними ризиками.