Віртуальні експерименти як інструмент розвитку дослідницьких компетентностей майбутніх програмістів - Кайдан, В. П.; Хом'янчук, А. О. (Державний біотехнологічний університет, 2025)
Віртуальні експерименти поєднують природничо-наукову й інженерну складові підготовки, сприяючи цілісному розвитку здобувача як дослідника та інноватора. Вони дозволяють формувати не лише знання, а й методологію наукового мислення, здатність аналізувати, моделювати, перевіряти і вдосконалювати складні системи як у фізичних процесах, так і в інженерії програмного забезпечення.