Мережі та протоколи систем автоматизації : силабус - Суботін, О. В. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
З моменту появи комп'ютерні мережі грають дедалі більшу роль в багатьох областях - починаючи з дрібних підприємств і окремих підрозділів великих компаній, до охоплення кількох підприємств галузі і навіть об'єднання галузей. Технічні рішення, що використовуються, дозволяють в мережах будь-яких масштабів, від маленьких мереж до локальних мереж підприємств і регіональних мереж, забезпечити максимальну ефективність використання обчислювальної техніки, що становить єдине середовище для інформаційних систем будь-якого ступеня складності.