Дослідження модернізації ліварного виробництва промисловими дронами - Цимбал, Б. М.; Карявкіна, Н. С. (Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, 2025)
Дослідження інтеграції літаючих роботів у ливарне виробництво проводилися із застосуванням міждисциплінарного підходу, що поєднує експериментальні та моделювальні методи. Експериментальні дослідження передбачали польові випробування для оцінки ефективності застосування дронів у реальних умовах ливарного виробництва. Додатково здійснювався аналіз ризиків та обмежень, визначення технічних та організаційних бар'єрів, оцінка безпеки експлуатації.