Формування предметних компетенцій на практичних заняттях з іноземної мови - Довгаль, І. А. (Державна установа "Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти", 2024)
У статті йде мова про використання інноваційних методів навчання на заняттях, що сприяє формуванню у студентів предметних компетенцій, забезпечує оволодіння студентами мовним матеріалом з метою використання його в усному і писемному мовленні; допомагає засвоїти соціокультурні особливості країни, мова якої вивчається, сприяє оволодінню студентами стратегіями мовленнєвої діяльності, спрямованої на розв'язання навчальних завдань і життєвих проблем.

The article deals with the use of innovative teaching methods in the classroom, which contributes to the formation of students' subject competences, ensures students' mastery of language material in order to use it in oral and written speech; helps to master the socio-cultural characteristics of the country whose language is being studied, promotes students' mastery of strategies of speech activity aimed at solving educational tasks and life problems.
Keywords: методи навчання; студенти; мовний матеріал; предметні компетенції