Процеси відкритих гірничих робіт : силабус - Луценко, С. О. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Дисципліна передбачає вивчення основних процесів відкритих гірничих робіт, до яких відносяться: підготовка гірських порід до виймання, виймально навантажувальні роботи, транспортування розкривних порід та корисних копалин, відвалоутворення. Особливістю курсу є комплексне вивчення загальної методології вибору способу розробки та механізації розкривних та видобувних робіт, розрахунку продуктивності машин та їх кількості для виконання цих робіт, вибору раціонального виду транспорту в кар'єрі, місця розташування відвалів, розрахунку їх параметрів та засобів механізації з їх формування.