Жіночі ради у політичній роботі з військовослужбовцями та демобілізованими (1944 – 1950 роки) - Фомін, А. В. (NGO International Center of Scientific Research, 2024)
Актуальність піднятої у статті проблематики виявляється у дослідженні досвіду роботи, прийомів та методів адаптації демобілізованих (з різних причин) військовослужбовців у сучасний період. Адже рано чи пізно після завершення російсько-української війни Україна зіштовхнеться з необхідністю масової демобілізації та поверненням колишніх військовослужбовців до мирного, цивільного життя. Отже, мета статті – дослідження ролі жіночих рад у політичній роботі радянської влади з військовослужбовцями та демобілізованими у роки Другої світової війни та перші повоєнні роки (1944 – 1950).