Робоча програма навчальної дисципліни «Підземна розробка рудних родовищ» - Сахно, І. Г. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Підземна розробка рудних родовищ – курс спеціальної підготовки з гірництва, який дозволяє отримати фундаментальні знання з розкриття, підготовки, схем та систем розробки рудних родовищ, основних процесів підземних гірничих робіт при видобутку руди. Опанування курсу сприяє розумінню принципів поділу рудних і шахтних полів на частини, порядку відпрацювання цих частин, визначенню оптимальних розмірів частин шахтного поля. В курсі розглядаються основні і допоміжні технологічні процеси, що забезпечують процес видобутку твердих корисних копалин