Вплив параметрів відпалу у ковпакових печах на чистоту поверхні холоднокатаного прокату - Спічак, О. Ю.; Кухар, В. В.; Широкобоков, В. В.; Spichak, O. Yu.; Kukhar, V. V.; Shirokobokov, V. V. (Baltija Publishing, 2024)
В умовах сучасного машинобудування, особливо якщо продукція поставляється на високомаржинальні Європейські ринки, до холоднокатаного прокату висуваються більші вимоги з якості порівняно з продукцією попередніх переділів так як він використовується в найбільш відповідальних металоконструкціях та деталях, де важливим є не тільки їх властивості, а ще й зовнішній вигляд та якість покриття таких деталей. Значний вплив на ці параметри виявляє показник загальної забрудненості холоднокатаного прокату, який визначається ваговим методом або експрес-методом реплік. На показник забрудненості поверхні холоднокатаного прокату впливає багато факторів таких як якість травлення, вид прокатного емульсолу, шорсткість валків, показники прокатної емульсії, тощо. В даній роботі висвітлений вплив саме параметрів відпалу на чистоту поверхні.
Influence of annealing parameters in furnaceson the surface finish of cold-rolled steel