Методологічні основи цифрового інтелекту, інформаційні технології управління складними системами та процесами : Етап 1. Аналіз літературних джерел та детальна постановка завдань, що вирішуються у НДР. Дослідження поточного стану управління ефективністю та якістю в складних системах (організаційних, виробничих, соціально- економічних, техніко-економічних тощо). Дослідження задачі цифрового інтелекту в управлінні складними системами та процесами - Рекова, Н. Ю.; Сагайда, П. І.; Костіков, О. А.; Держевецька, М. А.; Касьянюк, О. С. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2023)
Об’єкт дослідження – автоматизація управління складними системами та процесами. Мета роботи – вдосконалення процесів управління ефективністю та якістю в складних системах за рахунок розроблення відповідних моделей, методів та програмних компонентів. Предмет дослідження: моделі, методи та інформаційні технології автоматизації управління складними системами та процесами на основі розвитку цифрового інтелекту та сучасних підходів до розробки програмних компонентів.
Keywords: складні системи та процеси; цифровий інтелект; інформаційні технології; автоматизація управління; штучний інтелект