Використання інформаційних систем для управління системою безпеки і охорони праці - Кружилко, О. Є.; Володченкова, Н. В.; Майстренко, В. В. (НПУ ім. М.П. Драгоманова, 2022)
Упередження виникнення професійних небезпек на робочих місцях–основна мета управління ризиками у сфері безпеки та охорони праці. Для забезпечення ефективного управління системою безпеки та охорони праці необхідно належне інформаційне забезпечення. ІТакі системи в процесі функціонування збирають та накопичують дані (про виробничий травматизм, професійну захворюваність, умови праці) та можуть бути використані як початкові дані для оцінювання професійного ризику та подальшого розроблення профілактичних заходів.
Keywords: управління ризиками; безпека праці; охорона праці; професійні небезпеки