Дослідження бізнес-процесу організації поставок та виявлення недоліків в управлінні ланцюгами постачань - Джуман, Л. О.; Dzhuman, L. O. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та оптимізації бізнес-процесу організації постачання на гірничо-збагачувальних комбінатів групи «Метінвест» у компанії ТОВ «Метінвест Бізнес Сервіс». Актуальність теми обумовлена необхідністю підвищення ефективності ланцюга поставок в умовах швидкої діджиталізації. У ході дослідження проведено аналіз поточного стану бізнеспроцесу, виявлено вузькі місця, визначено вплив внутрішніх та зовнішніх факторів на якість і ефективність постачання. На основі моделювання процесів у нотаціях IDEF0 та проведення SWOT-аналізу розроблено рекомендації щодо покращення процедури постачання, включаючи автоматизацію документообігу та впровадження електронних платформ. Практична значущість отриманих результатів полягає у можливості їх впровадження не лише на гірничо-збагачувальних комбінатах, а й на інших підприємствах групи «Метінвест», що сприятиме підвищенню загальної ефективності управління ланцюгами постачання.

The qualification work is devoted to the study and optimization of the business process of organizing supplies at Metinvest Group's mining and processing plants at Metinvest Business Service LLC. The relevance of the topic is driven by the need to improve the efficiency of the supply chain in the context of rapid digitalization. The study analyzes the current state of the business process, identifies bottlenecks, and determines the impact of internal and external factors on the quality and efficiency of supply. Based on process modeling in IDEF0 notations and SWOT analysis, recommendations for improving the supply procedure, including document flow automation and the introduction of electronic platforms, were developed. The practical significance of the results lies in the possibility of their implementation not only at mining and processing plants, but also at other enterprises of Metinvest Group, which will help to improve the overall efficiency of supply chain management.
Research of the business process of supply organization and identification of shortcomings in supply chain management
Наук. керівник: Латишева О. В., канд. екон. наук, доцент
Keywords: процес закупівель; ланцюг постачання; планування закупівель; система постачання та управління закупівлями; procurement process; supply chain; procurement planning; supply chain system and procurement management