Робоча програма навчальної дисципліни «Англійська мова для гірників (ENGLISH FOR THE MINING INDUSTRY)» - Бурковська, О. Й. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Володіння іноземними мовами стало невід’ємною частиною сучасного життя та найважливішою складовою сучасної, успішної людини. Інтеграція України у Європейське та світове суспільство потребує високого рівня мовленнєвої компетенції фахівців, що підвищує коефіцієнт успіху держави на світовій арені. Тому знання та вільне володіння іноземними мовами є одним з обов’язкових компонентів вищої освіти в Україні. Засвоєння студентами технічної терміносистеми як невід’ємного складника англомовної професійно-орієнтованої лексичної компетенції є запорукою успішного професійно спрямованого навчання іноземній мові у технічному закладі вищої освіти. Цілком справедливо вважається, що навчання фахової лексики є важливою ланкою у досягненні головної мети навчання студентів англійській мові як засобу спілкування з іноземними партнерами у професійній діяльності.
Keywords: англійська мова; володіння іноземними мовами; лексика; навчання англійській мові; спілкування з іноземними партнерами