Гендерний підхід в освітньому середовищі у вищій школі - Хорошайло, О. С.; Яковенко, Ю. Л.; Yakovenko, Yu. L.; Khoroshailo, O. S. (Класичний приватний університет, 2021)
Статтю присвячено проблемі впровадження гендерного підходу в навчальний процес у вищому навчальному закладі. Відзначено, що питання гендерної рівності та розвитку гендерної культури є важливими та актуальними чинниками для держави та суспільства загалом. Гендерна освіта й подолання гендерних стереотипів стають однією з ланок навчального процесу в освітніх установах різного рівня, в тому числі вищих. Визначено, що у студентському середовищі присутня наявність гендерних стереотипів, насамперед щодо розподілу домашніх обов’язків, «жіночої» і «чоловічої» роботи або діяльності. Освітня кампанія з подолання таких стереотипів має бути включена в освітній процес.

The article is devoted to the problem of introducing a gender approach to the educational process at higher educational institutions. It was noted that the issues of gender equality and the development of gender culture are important and relevant factors for the state and society as a whole. Gender education and overcoming gender stereotypes are becoming one of the links in the educational process at educational institutions of various levels, including higher ones. It is determined that there are gender stereotypes in student environment, primarily regarding the distribution of household responsibilities, “female” and “male” work or activities. An educational campaign to overcome such stereotypes should be included in the educational process.
Gender approach to the learning process at higher educational establishments
Keywords: гендер; гендерна освіта; гендерний підхід; вищий навчальний заклад; студенти; гендерні стереотипи; gender; gender education; gender approach; higher educational institution; students; stereotypes