Нейронні мережі в системах автоматизації : курс лекцій - Разживін, О. В. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Конспект лекцій присвячено роботі інтелектуальний систем управління в реальному часі з метою вироблення керуючих рішень у темпі надходження нової інформації, тому обчислювальні ресурси традиційних комп'ютерів швидко виявляються вичерпаними, якщо реалізується досить складна ШНС. Така ситуація характерна для систем аналізу та стиснення зображень, при управлінні технологічними процесами та рухомими об'єктами. У зв'язку з цим велике практичне значення набувають питання використання спеціалізованих обчислювальних засобів, що допускають паралельну обробку інформації. Рекомендовано для здобувачів другого (магістерського) рівня освіти спеціальності 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка»усіх форм навчання другого (магістерського) рівня вищої освіти).
Keywords: методичні вказівки; інтелектуальні системи управління; керуючі рішення; управління технологічними рішеннями; обробка інформації; курс лекцій