Екологічна небезпека складування відвалів гірничодобувної промисловості в Україні - Максимова, Н. М. (Центр екологічної освіти та інформації, 2021)
Необхідність провадження науково-технічного прогресу в усі підгалузі мінеральносировинного комплексу задля раціонального та ощадливого використання невідновлювальних природних мінеральних ресурсів відмічається у Національній стратегії управління відходами в Україні до 2030 року та у Загальнодержавній програмі розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року. В останній з вищезазначених програм зазначається, що за останні 10–15 років найбільш високими темпами у світі продовжують нарощуватись об’єми видобутку різних корисних копалин.
Keywords: мінеральні ресурси; корисні копалини; мінерально-сировинна база