Альтернативна сировина для використання у виробничому процесі на металургійному підприємстві - Зінченко, В. В.; Zinchenko, V. V. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Робота присвячена дослідженню можливості використання альтернативної сировини – шлакорозріджуючих флюсів в якості замінника плавикового шпату для очищення установки піч-ковш від шлаку під час виробництва чавуну.

The work is devoted to research of the possibility of using an alternative raw material - slag thinning fluxes as a substitute for fluorspar for cleaning the ladle furnace from slag during the production of cast iron.
Alternative raw materials for use in the production process at a metallurgical enterprise
Keywords: металургійне виробництво; плавиковий шпат; шлакорозріджуючий флюс; шлак; чавун; сталь; metallurgical production; flumspar; slag liquining flux; slag; cast iron; steel