Аналіз засобів індивідуального захисту від падіння при роботах на висоті та виявлення перспектив удосконалення їх конструкцій - Кас’яненко, С. Ф.; Кухар, В. В. (Приазовський державний технічний університет, 2024)
Робота на висоті є одними з найбільш небезпечних видів діяльності, що призводить до великої кількості нещасних випадків на виробництві. Однією з основних причин цього є невикористання працівниками засобів індивідуального захисту від падіння з висоти. Це може бути пов’язано з різними факторами, включаючи незручність використання цих засобів, а також недостатність діючих вимог законодавства що до конструкцій та ергономіки засобів, чи взаємодії цих вимог, або безпека, або зручність.