Робоча програма навчальної дисципліни «Технології підвищення зносостійкості та стійкості в агресивних середовищах матеріалів та виробів» - Бойко, І. О. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Дисципліна “Технології підвищення зносостійкості та стійкості в агресивних середовищах матеріалів та виробів” присвячена існуючим та перспективним технологіям, які використовуються для зміцнення, відновлення та подовження ресурсу деталей та виробів, які працюють в жорстких та агресивних умовах: абразивне, абразивно-ударне та механічне зношування, термічна та термо-механічна втома та ін. Вивчаються сучасні тенденції зміцнення та відновлення інструменту гарячої та холодної обробки металів, гірничо-видобувного інструменту, цеховому та кар’єрному транспорту.