Порівняння експлуатаційних характеристик сталевих замкнених гнутих та гнуто-зварних армувальних профілів і оцінка ефекту зменшення матеріалоємності їх виготовлення за рахунок переходу на гнуто-зварне виконання - Кухар, В. В. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2025)
Мета роботи – Встановити техніко-економічну ефективність використання гнуто-зварних армувальних профілів порівняно із замкненими гнутими профілями шляхом оцінки зміни такої експлуатаційної характеристики, як жорсткість, та обґрунтувати можливість зменшення матеріалоємності їх виготовлення завдяки зменшенню товщини стінки профілів.
Keywords: сталевий профіль; рулон холодного прокату; штрипс; холодногнутий профіль; гнутозварний профіль; армування; жорсткість; геометричні характеристики; момент опору; товщина стінки; експериментальні дослідження; економія матеріалу