Оцінка радіаційного стану р. Коноплянка (м. Кам’янське, Дніпропетровська обл.) - Гудим, Н. Г.; Hudym, N. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Робота присвячена дослідженню гідрохімічного стану і особливостей накопичення природних і штучних радіонуклідів в екосистемі р. Коноплянка. Показана доцільність використання біотичних компонентів (водних рослин, молюсків) в якості біоіндикаторів хронічного радіаційного забруднення.

The work is devoted to the study of the hydrochemical state and features of the accumulation of natural and artificial radionuclides in the ecosystem of the Konoplyanka River. The expediency of using biotic components (aquatic plants, clams) as bioindicators of chronic radiation pollution is shown.
Assessment of the radiation state of the Konoplyanka River (City of Kamianske, Dnipropetrovsk Region)
Keywords: річка Коноплянка; гідрохімічний стан; штучні і природні радіонукліди; грунт; рослини; молюски; біоплато; Konoplyanka river; hydrochemical state; artificial and natural radionuclides; soil, plants; clams; bioplato