Автоматизація обліку та контролю геометричних параметрів спікальних візків випалювальної машини LURGI 552 - Червяков, А. М.; Chervyakov, A. M. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
У першому розділі проаналізована предметна область - технологія виробництва обкотишів. Надана загальна характеристика технологічного процесу. Зроблено огляд ключових технологічних дільниць, їх призначення та наведено перелік їх обладнання. Вказано взаємозв’язок між дільницями. Досліджено вплив різних факторів на роботу випалювальної машини. У другому розділі розглянуто конструктив випалювального візка, як основного компоненту випалювальної машини, для забезпечення необхідної якості обкотишів. Розглянуто причини та фактори, що впливають на прогин випалювального візка, та які наслідки спостерігаються під час експлуатації з надмірним прогином. Розглянуто сучасні методи моніторингу, та доведено необхідність розробки та впровадження системи автоматичного обліку та контролю геометричних параметрів спікальних візків. У третьому розділі запропонована концепція системи автоматичного моніторингу випалювальних візків. Проведено експеримент, для підтвердження працездатності запропонованої системи. Виконано огляд існуючих датчиків та підібрані необхідні компоненти для роботи системи. У четвертому розділі відповідними розрахунками підтверджено економічну доцільність впровадження запропонованої системи 6 автоматичного обліку та контролю геометричних параметрів спікальних візків.

The first section analyzes the subject area of pelletizing technology. A general description of the technological process is given. An overview of the key technological sections, their purpose and a list of their equipment is given. The relationship between the sections is indicated. The influence of various factors on the operation of the firing machine is investigated. The second section discusses the design of the roasting trolley as the main component of the roasting machine to ensure the required quality of the pellets. The reasons and factors affecting the deflection of the firing trolley are considered, and the consequences observed during operation with excessive deflection. Modern monitoring methods are considered, and the necessity of developing and implementing a system for automatic 7 accounting and control of the geometric parameters of sintering trolleys is proved. The third section proposes the concept of an automatic monitoring system for firing trolleys. An experiment was conducted to confirm the performance of the proposed system. The existing sensors were reviewed and the necessary components for the system were selected. In the fourth section, the economic feasibility of implementing the proposed system for automatic accounting and control of the geometric parameters of sintering trolleys is confirmed by appropriate calculations.
Automation of accounting and control of geometric parameters of sintering carts of the LURGI 552 firing machine
Наук. керівник: Бундза О. З., кандидат технічних наук, доцент
Keywords: випалювальна машина; обпалювальний візок; залізорудні обкотиші; прогин візка; система автоматизованого моніторингу; roasting machine; roasting cart; iron ore pellets; cart deflection; automated monitoring system