Аналіз досвіду і перспективи застосування м обільних дробарно-перевантажувальних комплексів як інструменту технологічної адаптації - Пилипчук, Д. І.; Григор’єв, Ю. І. (Криворізький національний університет, 2025)
Сучасні глибокі залізорудні кар’єри являють собою складні динамічні виробничі системи, що функціонують в умовах неповної визначеності середовища. В процесі гірничих робіт виникають технологічні простої, що призводять до зниження ритмічності основних процесів гірничого виробництва. Підвищення ритмічності роботи виробничого ланцюга може бути досягнуто використанням мобільних дробарно-перевантажувальних комплексів (МДПК), які є технологічними системами, що дозволяють виконувати дроблення та перевантаження матеріалів безпосередньо на місці видобутку корисних копалин. Це дає змогу значно знизити витрати на виймально-навантажувальні і транспортні роботи.