Робоча програма навчальної дисципліни «Управління якістю мінеральної сировини» - Левченко, К. А.; Кушнірук, Н. В.; Младецький, І. К. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Дисципліна спрямована на вивчення методів та засобів контролю якості продукції при видобутку корисних копалин. Управління якістю мінеральної сировини фінальних рудопотоків гірничо-збагачувальних комбінатів як сукупності всіх засобів контролю, сортування і мікширування руд в єдиний, технологічно домінуючий в масштабі кар'єру замкнутий комплекс є важливою задачею. Метою курсу є ознайомлення здобувачів з різноманітними методами, приладами та процедурами, які застосовуються для визначення якості фінальних рудопотоків видобутої мінеральної сировини, що направляється на збагачувальну фабрику, та із основними показниками якості, які впливають на процеси її переробки та збагачення.