Розробка віртуального лабораторного стенда з використанням web-технологій - Добряк, С. К.; Гурковська, С. С. (НТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Представлено комплексну платформу віртуального лабораторного стенда, що поєднує емуляцію мікроконтролера AVR, моделі периферійних пристроїв та веб-інтерфейс для інтерактивної взаємодії. Розглянуто архітектуру емулятора, підтримку зовнішніх модулів, клієнт-серверний режим роботи та можливість інтеграції зі середовищем Arduino. Платформа забезпечує відтворення роботи апаратних систем без використання фізичного обладнання, що підвищує доступність і ефективність навчального процесу.
Keywords: віртуальний лабораторний стенд; емулятор; AVR; веб-технології; клієнт-сервер; периферійні модулі; інтерактивне навчання