Дослідження методів, моделей та інформаційних технологій для автоматизації обліку та переміщення матеріальних цінностей між матеріально-відповідальними особами в умовах віддаленої роботи та територіально розповсюджених офісів компанії - Дмитренко, І. В.; Dmytrenko, I. V. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Досліджено корпоративні інвентаризаційні процеси за умови територіальної розподіленості співробітників, наявні корпоративні застосунки обліку майна та наявні корпоративні засоби автоматизації. Розглянуто світові практики автоматизації обліку. Розроблено концепцію модулю «Інвентаризації» для оптимізації управління інвентарем у корпоративному середовищі. Модуль планується до інтеграції в загальний корпоративний застосунок «Метаполіс». В процесі розробки застосовані сучасні методології та технології розробки програмного забезпечення, зокрема використання UML-діаграм, інструменту Figma для візуального проектування інтерфейсу та інше. Модуль включає в себе найуживаніші функції обліку, такі як отримання цінностей та формування звітності. Відмічено, що використання вбудованих в смартфони сканерів штрих-кодів, інтеграція з наявними обліковими системами дозволить підвищити точність обліку, скоротити час виконання проводок, прибрати людський фактор. Обґрунтовано, що впровадження модулю «Інвентаризація» спростить корпоративний процес управління інвентарем, а модуль стане практичним інструментом, який забезпечить високий рівень автоматизації та точність обліку матеріальних цінностей у ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ХОЛДИНГ».

Corporate inventory processes have been investigated considering the geographical dispersion of employees, existing corporate property accounting applications, and available corporate automation tools. Global practices in automating accounting have been explored. A concept for the "Inventory" module has been developed to optimize inventory management in a corporate environment. The module is planned for integration into the overall corporate application "Metapolis." Modern methodologies and software development technologies, including the use of UML diagrams, Figma for visual interface design, and others, have been applied in the development process. The module incorporates essential accounting functions, such as asset acquisition and report generation. It is emphasized that the use of built-in smartphone barcode scanners and integration with existing accounting systems will increase accuracy, reduce transaction processing time, and eliminate human errors. It is substantiated that the implementation of the "Inventory" module will streamline the corporate inventory management process, serving as a practical tool to ensure a high level of automation and accuracy in accounting for material assets in LLC "METINVEST-HOLDING."
Researching methods, models and information technologies for the automation of annual inventory-taking and movement of tangible assets between the company's financially responsible persons amidst remote work and geographically distributed offices
Keywords: інвентаризація; матеріальні цінності; матеріально-відповідальні особи; моделювання; проєктування; сучасні інформаційні технології; автоматизація бізнес-процесів; inventory; material values; material responsible persons; modeling; design; modern information technologies; automation of business processes