Використання системи комп’ютерної математики Maple при розв’язуванні задач фізичного змісту - Кайдан, В. П.; Kaidan, V. P. (ДВНЗ "Донбаський державний педагогічний університет", 2022)
У статті висвітлено сучасний стан використання систем комп’ютерної математики, наведено переваги використання системи комп’ютерної математики Maple, обґрунтовано можливість та доцільність використання системи комп’ютерної математики Maple під час розв’язування фізичних задач, визначено перспективні напрямки подальших досліджень.

The article describes the current state of the use of computer mathematics systems, the advantages of using the Maple computer mathematics system, the possibility and relevance of using the Maple computer mathematics system in solving physical problems are proved, and the promising areas for further research are identified.
The use of the maple computer mathematics system in solving problems of physical content
Keywords: система комп’ютерної математики; природничо-математичні дисципліни; розв’язування задач; математичні розрахунки в фізиці; Maple; computer mathematics system; natural and mathematical disciplines; problem solving; mathematical calculations in physics