Робоча програма навчальної дисципліни «Гідравліка, гідро- та пневмопривід» - Козачина, В. А. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Гідро- та пневмоприводи є невід’ємною складовою вирішення проблеми автоматизації, підвищення продуктивності виробничих процесів, забезпечення якості та надійності машин та устаткування різних галузей промисловості. Поширеність гідро- та пневмоприводів пов’язана з їх відносно малою масою, малими габаритами, високою позиційною точністю та ступенем надійності.