Управління проєктними продажами металопрокату для будівельної галузі - Суярко, Д. В. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Актуальність теми дослідження обумовлена необхідністю відновлення інфраструктури України після воєнних дій, що створює значний попит на металопрокат у будівельній галузі. Ефективне управління проєктними продажами стає ключовим для задоволення цього попиту, особливо в умовах, коли виробничі потужності основних підприємств, таких як Метінвест, постраждали. Головною метою дослідження є удосконалення організаційно економічного механізму реалізації проєктних продажів металопрокату для будівельної галузі, на прикладі ТОВ «МЕТІНВЕСТ-СМЦ». В ході дослідження проведено аналіз наукової літератури, що охоплює роботи фахівців з організаційно-економічного механізму управління, таких як Літвінов О.С., Капталан С.М. [3], Козаченко Г.В. [4], Грішнова О.А., Василик О.В. [5], а також дослідження сучасних практик компаній у сфері будівництва, включаючи аналіз ринкових тенденцій за даними DRUID PROJECT BUREAU [11] та офіційних джерел провідних компаній, як ArcelorMittal [12] і SSAB [13]. Основними результатами дослідження є розробка механізму впровадження соціально-орієнтованих проєктів для збільшення частки продажів металопрокату та удосконалення процесу продажу. Пропонуються конкретні шляхи взаємодії у будівельній галузі для підвищення ефективності використання металопрокату. 7 Результати дослідження мають теоретичне та практичне значення, оскільки сприяють розвитку методів управління проєктними продажами металопрокату в будівельній галузі, особливо в умовах воєнного стану і нестабільності на ринку. Пропоновані висновки та рекомендації відкривають нові можливості для подальших досліджень у цій сфері.
Наук. керівник: Латишева Олена Володимирівна, доцент, канд. екон. наук
Keywords: управління продажами; інвестиційни проєкти; проєктне управління; будівництво; управління будівництвом; металеві конструкції; соціально-орієнтовні проєкти; оптимізація бенчмаркінг